Skip to main content

WERKWIJZE
INTERIEUR
VORMGEVING

WIJ ZIJN DOL ENTHOUSIAST OP STRAKKE LIJNEN EN MAKEN MODERNE INTERIEURS, ZONDER AFBREUK TE DOEN AAN EEN WARME EN INTIEME SFEER. OM DIT TE BEREIKEN IN HET BELANGRIJK DAT JOUW WENSEN CENTRAAL STAAN TIJDENS ONS EERSTE GESPREK. WE GAAN IN ONZE INTERIEURSTUDIO AAN DE SLAG EN ZULLEN IN GESPREK BLIJVEN OM HET ONTWERP, OP IEDER MOMENT IN HET PROCES, VERDER TE PREFECTIONEREN.

Naar vraag van de klant en grootte van een interieurvormgeving kan het project worden opgedeeld in een aantal verschillende fases. Denk hierbij aan een voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en eventueel realisatie.

Door middel van plattegronden, en waar nodig 3D tekeningen, visuals en presentatie materiaal maken we het ontwerp graag voor je inzichtelijk. Na afloop kun je ervoor kiezen om een ingebonden naslagwerk van het interieurontwerp te ontvangen.

01_ INTAKE

We beginnen met een intakegesprek om inzichtelijk te krijgen wat ik voor jouw kan betekenen. Tijdens dit gesprek verzamel ik alle informatie die ik nodig heb om voor jouw aan de slag te kunnen gaan. Ieder project is anders en heeft een andere benadering nodig. Om welke ruimtes gaat het? Wat is de oppervlakte van jouw project? En tot in welke detail wil je een interieurvormgeving uitgewerkt hebben?

Daarnaast komen tijdens dit gesprek jouw woonwensen aan bod. We bespreken jouw ideeën over kleurgebruik en indeling, maar ook de mogelijkheden voor bouwkundige ingrepen en het realiseren van maatwerk. We besteden in dit eerste gesprek uiteraard ook aandacht aan het budget en de planning.

Naar aanleiding van dit oriënterende gesprek breng ik in kaart wat ik voor je kan betekenen en is er een basis voor een progamma van eisen. Uiteraard maak ik een offerte op maat, welke je binnen een week van mij ontvangt. 

02_ VOORLOPIG ONTWERP

We bekijken welke mogelijkheden de ruimtes bieden, waarbij de nadruk gelegd wordt op de ruimtelijke indeling. We analyseren de ruimtes, waarbij we kijken naar de gewenste toepassing en de mogelijke meubelopstellingen. Vervolgens worden er naar wens en behoefte een aantal onderdelen uitgewerkt. Denk hierbij aan een lichtplan, welke we in deze fase schetsmatig inzichtelijk kunnen maken, maar ook een (kleur)advies voor plafonds, wanden, kozijnen en raambekleding. Het voorlopig ontwerp vormt de basis voor het uiteindelijke, definitieve ontwerp.

03_ DEFINITIEF ONTWERP

In deze fase van het project brengen we alle onderdelen van de interieurvormgeving samen in gedetailleerde tekeningen. We maken de indeling en inrichting van alle ruimtes definitief en werken maatwerk onderdelen van het interieur verder uit, denk bijvoorbeeld aan een maatwerk keuken of kastenwand. We maken een duidelijk overzicht van de benodigde materialen en kleurgebruik, meubilair, verlichting en andere onderdelen van het ontwerp. 

Door middel van plattegronden, en waar nodig 3D tekeningen, visuals en presentatiemateriaal maak ik het ontwerp graag voor je inzichtelijk. Ook bespreken we het bijbehorende kostenplaatje. Na afloop kun je ervoor kiezen om een ingebonden naslagwerk van het interieurontwerp te ontvangen. 

04_ REALISATIE

Nu wordt het interieurontwerp realiteit. Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met ontwerp, of indien gewenst kan ik de realisatie monitoren. Afhankelijk van de omvang van het project stuur ik de uitvoerende partijen zoals een schilder, installateur of interieurbouwer aan. 

Het is mogelijk om na afloop een extra afspraak in te plannen. Zo kan je helpen bij het samenstellen van de nieuwe keuken bij de keukenspeciaalzaak, of help ik je met het uitzoeken van nieuwe meubels bij een woonwinkel.

HULP NODIG
OF HEB JE VRAGEN?

NEEM CONTACT OP
// TDINTERIEURVORMGEVING

Heb je hulp nodig op het gebied van interieurvormgeving? Een indeling of verbouwing? Dan gaan we samen met jouw vraagstuk aan de slag en maak ik een passend advies of ontwerp.